Zpět na recepty |
Tempeh 7 x jinak ... Unikátní recepty na vegetarian.cz ... Smažený tempeh Povařený tempeh rozřízneme, potřeme hořčicí, dáme na sebe. Celé pak obalíme v těstíčku a osmažíme. Když je něco smaženého je potřeba to vyvážit na talíři použitím zázvorové šťávy, nebo daiko či syrovou ředkví. Tempeh s kysaným zelím Tempeh nakrájíme na 2mm plátky, které samostatně osmahneme a použijeme společně s kyselým zelím. Osmažíme cibulku, na to přidáme zelí a krátce prohřejeme, celé smícháme s osmahnutým tempehem. Tempeh do salátu Lehce osmahnutý a nadrobno narájený tempeh postříkáme rozprašovačem s umeoctem a můžeme podávat do salátů. Omáčka z tempehu Nakrájíme tempeh na kostičky, povaříme ve vodě nebo v nálevu 20 minut. Potom osmahneme mrkev a cibulku, na to přidáme tempeh, přelijeme vodou a vaříme 30 minut. Pak zahustíme, okořením a dochutíme. Je to velmi dobrá omáčka. Specialita pro labužníky Nakrájíme na slabé plátky, osmahneme. Připravíme mrkev, čínské zelí a smícháme to dohromady, přidáme burské oříšky, rozinky, zahustíme to maizenou. Přichutíme sojovou omáčkou nebo zázvorem, podle chuti i kořením. Hezky to vypadá a je to velice dobré. Je to specialita. Závitky z tempehu Ze syrového tempehu nakrájíme tři nebo čtyři slabé plátky. Potřeme umeoctem z obou stran, čímž zpružní. Na plátky přidáme zeleninovou nádivku a stočíme, píchneme do toho párátko, necháme zapéct, pak přelijeme omáčkou a podáváme. (Doporučujeme ...) Pomazánka z tempehu Rozmixujeme tempeh z dýní a hořčicí. Vznikne výborná pomazánka. pro Vegetarian.cz M.Dvořák Zde nám můžete poslat Váš recept, děkujeme. |